Zit jij alleen ‘s avonds thuis vanwege de situatie omtrent het coronavirus? Heb jij zin in een praatje met onze buitenlandse studenten via een webcam? Word een Dutch Friend van onze studenten!

Dutch Course Eindhoven TeacherTeacher Philippe

Dutch course Eindhoven

Dutch course Eindhoven

Waar gaan jullie over praten?

Dat bepaal je zelf. Je kunt vragen waar ze vandaan komen, waar ze werken, wat ze leuk vinden wat ze in het weekend doen en of ze familie in Nederland of het buitenland hebben. Misschien vind je het ook leuk om over de Nederlandse gebruiken en gewoonten te vertellen? Of om het laatste nieuws uit Eindhoven te bespreken? Onze studenten leren Nederlands en hebben verschillende taalniveaus. Sommige gesprekken zullen wat meer eenvoudig en basic zijn dan de andere. Daarom is het handig als je Engels spreekt en veel geduld hebt. Al onze studenten spreken vloeiend Engels. Wij zullen je tips/richtlijnen en conversatiestarters voor jullie gesprekken geven. Heb je zelf een beetje moeite met Engels? Dan kun je een taaluitwisseling doen.

Waarom Dutch Friend worden?

  • Het helpt onze studenten om zich beter thuis te voelen in de Nederlandse maatschappij!
  • Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en wie weet nieuwe vrienden te maken:)
  • Het is een gezellige cultuuruitwisseling!

Wat heb je nodig?

  • Een computer met een webcam en microfoon
  • Een basisbeheersing van de Engelse taal
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Basis computervaardigheden
  • Een gezonde dosis van nieuwsgierigheid:)

Hoe vaak kun je met jullie studenten een praatje maken?

Eén of meerdere keren per week ‘s avonds tussen 18:30 en 22:00 uur. Misschien ook in het weekend. Je bepaalt zelf hoelang en hoe vaak je met onze studenten een praatje wilt maken. Het is wel belangrijk dat jullie contact regelmatig is.

Wie zijn jullie studenten?

Onze studenten zijn expats met verschillende nationaliteiten die uit meer dan 30 verschillende landen komen. Dit zijn voornamelijk hoogopgeleide kenniswerkers die bij High Tech bedrijven zoals ASML, Philips, NXP werken of bij TU/e promoveren. Ze wonen en werken in Eindhoven en daarnaast leren ze Nederlands bij Dutch Academy Eindhoven.

Krijg ik vrijwilligersvergoeding?

Dit is geen vrijwilligerswerk of een baan. Je krijgt dus ook geen enkele vergoeding. Wij brengen onze studenten en jou in contact met elkaar en faciliteren een online omgeving waar jullie op een vaste tijdstip (s’avonds of in het weekend) elkaar kunnen ontmoeten.

Hoe word ik een Dutch Friend?

Je kunt via dit formulier een Dutch Friend voor onze studenten worden. Wij nemen snel contact met je op!