Webcam Taalmaatje in de avonduren of het weekend (minimaal 1 uur per week)

Heb jij zin in een gezellig praatje met onze buitenlandse studenten via een webcam? Wil je als vrijwilliger iemand uit een ander land helpen onze taal beter te leren spreken? Spreek je (een beetje) Engels?

Onze studenten zijn hoogopgeleide expats (22-33 jaar). Zij willen Nederlands leren spreken. Helaas geeft de maatschappij hun weinig gelegenheid om hun Nederlands te oefenen. Als ze Nederlands proberen te spreken, antwoordt iedereen in het Engels. Ze hebben vaak geen Nederlandse vrienden of familie waarmee ze hun Nederlands kunnen oefenen. Iedereen spreekt Engels met hen. Helaas kunnen ze zelf geen Nederlandse gesprekspartner vinden.

Wij zijn opzoek naar een online taalmaatje in de avonduren of in het weekeind (minimaal 1 uur per week). Je hebt een webcam gesprek via onze website vanuit thuis met 3 studenten die Nederlands leren. Ze komen online met verschillende vragen die je gaat beantwoorden. Je hoeft geen Nederlandse les te geven:) Word een Dutch Friend van onze studenten!

Dutch Course Eindhoven TeacherTeacher Philippe

Dutch course Eindhoven

Learn Dutch course Eindhoven

Dutch course Eindhoven

Waar gaan jullie over praten?

Dat bepaal je zelf. Je kunt vragen waar ze vandaan komen, waar ze werken, wat ze leuk vinden wat ze in het weekend doen en of ze familie in Nederland of het buitenland hebben. Misschien vind je het ook leuk om over de Nederlandse gebruiken en gewoonten te vertellen? Of om het laatste nieuws uit Eindhoven te bespreken? Onze studenten leren Nederlands en hebben verschillende taalniveaus. Sommige gesprekken zullen wat meer eenvoudig en basic zijn dan de andere. Daarom is het handig als je Engels spreekt en veel geduld hebt. Al onze studenten spreken vloeiend Engels. Wij zullen je tips/richtlijnen en conversatiestarters voor jullie gesprekken geven. Heb je zelf een beetje moeite met Engels? Dan kun je een taaluitwisseling doen. Lees ook dit artikel van onze Dutch Friend Mariëtta.

Learn Dutch course Eindhoven

Dutch course Eindhoven

Waarom Dutch Friend worden?

  • Het helpt onze studenten om zich beter thuis te voelen in de Nederlandse maatschappij!
  • Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en wie weet nieuwe vrienden te maken:)
  • Het is een gezellige cultuuruitwisseling!

Wat heb je nodig?

  • Een computer met een webcam en microfoon
  • Een basisbeheersing van de Engelse taal
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Basis computervaardigheden
  • Een gezonde dosis van nieuwsgierigheid:)
Learn Dutch course Eindhoven

Dutch course Eindhoven

Hoe vaak kun je met jullie studenten een praatje maken?

Eén of meerdere keren per week ‘s avonds tussen 18:30 en 22:00 uur. Misschien ook in het weekend. Je bepaalt zelf hoelang en hoe vaak je met onze studenten een praatje wilt maken. Het is wel belangrijk dat jullie contact regelmatig is.

Wie zijn jullie studenten?

Onze studenten zijn expats met verschillende nationaliteiten die uit meer dan 30 verschillende landen komen. Dit zijn voornamelijk hoogopgeleide kenniswerkers die bij High Tech bedrijven zoals ASML, Philips, NXP werken of bij TU/e promoveren. Ze wonen en werken in Eindhoven en daarnaast leren ze Nederlands bij Dutch Academy Eindhoven.

Krijg ik vrijwilligersvergoeding?

Dit is geen vrijwilligerswerk of een baan. Je krijgt dus ook geen enkele vergoeding. Wij brengen onze studenten en jou in contact met elkaar en faciliteren een online omgeving waar jullie op een vaste tijdstip (s’avonds of in het weekend) elkaar kunnen ontmoeten.

Dutch course Eindhoven

Hoe word ik een Dutch Friend?

Wil je meedoen? Neem contact met mij op via Facebook of Whatsapp of onderstaand formulier. Ik neem snel contact met je op!
Dutch Course Eindhoven TeacherTeacher Philippe

Nodig je vrienden uit!